Ajatuksia arvoista, vastuullisuudesta ja läpinäkyvyydestä

Dreamb blogi arvot, vastuullisuus, läpinäkyvyys

Herätys

Arvomaailma Dreamb-brändille rakentui Minnan tuomien pointtien perusteella, hoksasin, että olen ollut pää pusikossa monien asioiden suhteen. Myönnän tämän aivan rehellisesti, sillä olen itsekkäästi ignoorannut tärkeitä asioita vaateteollisuudessa. Tuli selväksi, että haluamme tehdä mahdollisimman paljon paikallisesti täällä Lahdessa. Haluamme myös käyttää materiaaleja, jotka kuormittaisivat ympäristöä mahdollisimman vähän. Kuiduista esimerkiksi kierrätetty polyester on arvoihimme sopiva, samoin kuin muut kierrätysmateriaalit.

Tämä luo tiettyjä haasteita, sillä kangastoimittajia näille materiaaleille on Suomessa niukasti, tai emme ole löytäneet sopivaa. Tästä syystä kankaamme tulevat pääosin Italiasta ja Iso-Britanniasta. Kuminauhoissa ja muissa pientarvikkeissa on vielä työmaata, jotta pääsemme täysin jyvälle tuottamistapoihin, sillä toimittajat eivät ole asian suhteen kovin avoimia. Pientarvikkeet tilaamme suomalaisilta jälleenmyyjiltä.

 Dreamb blogi arvot 

Läpinäkyvyyden edistäminen

Pyrimme tuomaan esille ja lisäämään läpinäkyvyyttä edistävää tietoa verkkokauppaamme; mistä materiaalit ovat peräisin ja missä tuote on valmistettu. Tällä hetkellä tätä kirjoittaessani olemme vielä pisteessä, jossa kaikki toiminta on hyvin pienimuotoista ja jokainen vaihe tehdään itse suunnittelusta kaavoitukseen ja tuotekuvauksesta verkkosivuihin. Oma yrittäjyysosaamiseni on tietysti helpottanut montaa asiaa, sillä hallinnollinen puoli ja laskenta on tuttua kauraa. Voisin arvioida karkeasti, että yhden tuotteen kehitysprosessi on vienyt viikon verran täysipäiväistä työaikaa. Palkkaa työstä ei ainakaan vielä saa, vaan palkka elämiseen tulee päivätyöstä. 

Tulevaisuuden suuntaviivoja

Tulevaisuudessa haluan vahvistaa brändiä ja tuoda arvojamme esille. Haluan panostaa siihen, että ihmiset tiedostavat pikamuodin tuomat ympäristöhaitat ja keskittyvät kestävämpiin valintoihin, edes osittain. Ostamalla suomalaista palvelua ja tuotetta on mahdollista nostaa kotimainen osaaminen taas sille tasolle, kuin sen kuuluu olla.

Voit myös miettiä itse, paljonko haluat tunnilta palkkaa?Jos haluat esimerkiksi 15 €, laske päälle raaka-aineet esim. 15 €, alv 24 %, sivukulut 30-50 %, markkinointi 5-10 %... Eli jos ostat pökät 20 € hinnalla, joita joku on valmistanut puoli tuntia, kehittänyt viikon (jos toisenkin) ja vielä hankkinut materiaalit, niin saako hän siitä takataskuun 15 € / h?

Eipä taida saada.

Vaikuta valitsemalla

Huonossa tapauksessa ostat tavaraa ketjulta, joka on osana kuormittamassa maapalloa huomattavasti. Joka vie veden niiltä, jotka sitä tarvitsisivat päivittäisessä elämässä. Tätä prosessia haluan omalta osaltani tuoda tietoisuuteen ihmisille ja myös itse näihin parempiin valintoihin pyrin. Valinnoissa myös merkitsevässä roolissa on se, että tarvitsetko tuotetta aidosti? Aina ei ole vara valita sitä mitä tahtoisi, mutta esimerkiksi kierrätettynä kirppiksiltä voi tehdä hyviä löytöjä. Voisipa ajatella, että jos käytät vaatettasi rakkaudella viisi vuotta, olet varmasti tehnyt hyvän valinnan.

Meidän missiona on tuoda ilmi näitä seikkoja, pykälä pykälältä toimia itse kestävämmin ja tuottaa työpaikkoja Suomeen. Haluamme myös olla mukana tukemassa avun tarpeessa olevia. Tämä on missio, mikä antaa voimaa jatkaa toimintaa, sillä uskon, että hyvä karma kantaa haastavien prosessien läpi. ♡ 

Kiitos rekisteröitymisestäsi! Käythän vielä tarkistamassa sähköpostisi ja vahvistamassa tilauksesi.!
Tämä sähköpostiosoite on jo rekisteröity.